در زمانهای نه چندان دور استفاده از شیشه تنها برای پنجرههای یک بنا استفاده میشد. اما در چند سال اخیر شاهد افزایش استفاده از انواع شیشه با ضخامت و قطرهای متفاوت در بخش ساخت و سازهای مدرن هستیم که میتوان به نمای شیشه ای اسپایدر یا فین گلس اشاره نمود. نمای اسپایدر که به نمای پردهای نیز شناخته میشود در زمره مدرنترین نمای ساختمانی بهشمار میرود. در این نوع نما، شیشه اسپایدر با استفاده از برخی اتصالات نقطهای، به سازه اتصال داده میشود. یکی از نکات مثبت نمای اسپایدر، عدم محدودیت در طراحی انواع سازهها است، چراکه در اجرای این نوع نما از فریم استفاده نمیشود. درواقع با کمک این نوع شیشه، امکان پیادهسازی و اجرای پیچیدهترین طراحیهای نمای شیشهای با هرنوع ابعادی بهوجود میآید. نمای اسپایدر علاوهبر طراحی و ظاهری متفاوت، استحکام بالایی را برای سازه ایجاد نموده و به این ترتیب بنایی زیبا و ماندگار ساخته میشود. نماهای مختلف شیشهای برای استفادهی بهینه از نور خورشید و دریافت انرژی در طول روز برای مراکز تجاری، اداری و. و در شب برای افزایش جذابیت و زیبایی بناهایی همچون رستورانها، لابی هتلها و مراکز تفریحی است.
تاریخچهی نمای شیشه ای اسپایدر
نمای شیشه ای اسپایدر یا فین گلس جزو اولین سری از نماهاییی است که با شیشه ساخته شدند. اولین بار در سال 1945 میلادی در شهر پاریس کشور فرانسه از نمای شیشه ای اسپایدر استفاده شد. پس از آن در سال 1970 دو نفر به نامهای وایلیس فابر و دومان در کشور انگلیس سازهای را با نمای شیشه ای اسپایدر ساختند که بسیار مورد توجه قرار گرفت و به عنوان سازهای مدرن در اروپا و امریکا شناخته شد.
ویژگیهای شیشه اسپایدر
جنس آن از نوع نشکن است که میتواند در برابر فشار و ضربات و یا باد و طوفان، مقاومت خوبی را از خود به نمایش بگذارد. همچنین یک نوع عایق بسیار مناسب صوت و حرارت نیز بهشمار میرود. صفحات شیشه اسپایدر معمولا بهصورت یکجداره و دوجداره طراحی و تولید میشوند که با استفاده از اتصالاتی ساختهشده از فولاد در چندین نقطه با یکدیگر اتصال خواهند داشت.
انواع نمای شیشه ای اسپایدر
نمای اسپایدر در واقع خود به سه بخش اسپایدر کابلی، اسپایدر لولهای و اسپایدر شیشهای تقسیم میشود.
نمای شیشه ای اسپایدر کابلی
در نمای اسپایدر کابلی از طریق کابلهای ضخیم و بسیار محکم شیشهها را به یکدیگر متصل میکنند و محاسبات سادهای دارد اما به دلیل نبود قطعات در ایران ناچار به سفارش آن به کشورهای دیگر هستیم.
نمای شیشه ای اسپایدر لولهای
در نمای اسپایدر لولهای نگهداری شیشهها توسط لولههای استیل قطور که برحسب نوع و وزن شیشهی به کار رفته انتخاب میشوند، انجام میگردد.
نمای شیشه ای اسپایدر یا فین گلس
در نمای شیشه ای اسپایدر برخلاف دو مورد قبل پشتیبانهای سازه کابل یا لولههای قطور نیستند. بلکه از شیشههای سکوریت عمودی برای نگهداری شیشه استفاده میشود و اتصالات آن نقطهای (Fix points) است. وسعت و افزایش میدان دید تنها یکی از چندین مزایای این سازه است. این نما به راحتی در هر اندازه و مقیاسی قابل اجرا است. به عنوان مثال برای پنجره یا درب کوچک و سادهی یک مارکت ساده تا لابی و پارتیشنهای مرتفع هتل و رستورانهای مجلل میتواند از نمای شیشه ای اسپایدر استفاده کرد.
در نمای شیشه ای اسپایدر برای انتقال بار از ستونها یا تیغههایی از جنس شیشه سکوریت و لمینیت شده استفاده میگردد. در واقع در نمای شیشهای چهارچوبها و سازههای پشتیبان حذف شده و به جای آن از بالههای شیشهای بهره میگیرند. به عبارتی شیشه علاوه بر نقش ایجاد دیوار شیشهای، به عنوان سازهی پشتیبان نیز به کار برده میشود.
هر آنچه لازم است درباره شیشه سکوریت بدانید.
شیشه سفت و سخت در مقابل شیشه لمینت - کدام بهتر است؟ (قسمت دوم)
اسپایدر ,نمای ,شیشه ,ای ,استفاده , ,شیشه ای ,نمای شیشه ,ای اسپایدر ,نمای اسپایدر ,در نمای
درباره این سایت